Necklace & Verbtone – Spring och hämta plåten!

Pc/vst och Mac/au

Sknote är hemmapularen som tillverkar kvalitetspluggar på rullande band. Jag har tidigare skrivit om både Stripbus och Cuttertone, där framförallt den sistnämnda fortfarande används flitigt för att fila bort de digitala kanterna. Om vi börjar med att kika på Verbtone så hittar vi ett plåtreverb, eller plate om man så vill. Pluggen fungerar med andra ord utmärkt på sång där det finns mycket plats, som ballader och visor (experimentera gärna med längre pre-delay). Men även stråkar, analoga instrument och den självklara virveltrumman finner sig till rätta här. Det går även bra att styra över och skita ner Verbtone om man vill, vilket kan bli riktigt klädsamt i rätt situation. Hoppar vi vidare till Necklace finner vi ett fullfjädrat reverb, som gör sig förträffligt på allt från elgitarrer till punksång i mono. Necklace har en rund och fin karaktär, men går även att skruva till för mer galna effekter vid behov. Båda reverben finns till pc och mac och kostar 20 dollar var för sig, eller 29 dollar i paket. Ett givet köp för dig som är ute efter lite nya klangtoner.

Spring och hämta plåten!

Annonser
Published in: on oktober 2, 2012 at 2:12 e m  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://pluggar.wordpress.com/2012/10/02/necklace-verbtone-spring-och-hamta-platen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Kul att du upptäckt dessa italienska pluggar. Måste dock påpeka att jag köpt dessa för länge sedan och de strular en del i Logic. Dessutom är supporten från tillverkaren ganska seg och han har fortfarande inte hjälpt mig med mina problem.

    När de funkar är de dock bra!

    • Var ett tag sen jag använde dem nu, för tillfället täcker ValhallaDSP mina reverbbehov.

      mvh Jon


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: