När ljudet saknar karaktär – Noveltech Character

Pc/vst och Mac/au & rtas

Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet, men det finns genvägar till bättre ljud! Senast i tillskottet ljudförskönare är Noveltech Character, som nu äntligen tagit steget från PowerCore och blivit Native. Vad pluggen gör är helt enkelt att förstärka och berika grundljudets karaktär med fokus på de frekvenser som det mänskliga örat finner tillfredsställande. Till skillnad från en vanlig exciter, så jobbar dessutom Character på flera plan, dynamiskt och anpassar sig hela tiden efter signalen som tilldelas. Det låter nästan som trolleri och faktum är att det inte är långt ifrån just detta. Självklart kan man inte mata pluggen med vad som helst och förvänta sig underverk, ett bra grundljud är ett måste (som alltid när man spelar in). Noveltech Character är främst tänkt att fungera på monosignaler som sång, gitarr, bas eller piano, men fungerar även utmärkt på mer komplext material, såsom trummor eller hela mixar. Ett varningens finger utfärdas dock: Det är lätt hänt att man skruvar lite för mycket, det låter nämligen sällan dåligt hur mycket man än drar på. Till skillnad från ”vanliga” exciters, så kan man med fördel använda Character på alla spår i mix, utan att det blir tröttande för öronen. Förutsatt att man inte maxar allt! Lyssna, skruva och lyssna igen. Backa hellre ett steg än att skruva på lite extra. En 14 dagars demoversion finns att tanka ner från Plugin Alliance och finns just nu på kampanj för 99 dollar fram till den 4 April.

Detta vill du inte missa!

Annonser
Published in: on mars 15, 2012 at 2:47 e m  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://pluggar.wordpress.com/2012/03/15/nar-ljudet-saknar-karakar-noveltech-character/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Har använt Character sen 2007, och visst, den låter bra, men över åren har det blivit mindre och mindre av den i mixarna.
    Det är väl just det att den bara förstärker som gör att det kan bli lite hypat om man använder den på för många spår.
    Nuförtiden använder jag den nästan bara på körer för att balansera dom frekvensmässigt med leaden.
    Största fördelen är kanske just det, att kunna plocka fram olika frekvensområden i grundljudet utan att det låter dåligt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: