Två tagningar? – Det finns genvägar till den ”perfekta” dubben

Pc/vst & Mac/au

CMX  från Stillwell audio och ADT från Vacuumsound är två pluggar som ska hjälpa dig att sätta den ”perfekta” dubben. Båda pluggarna bygger på en teknik som fetar till och förstärker monofoniska signaler genom små tonhöjds- och tidsförskjutningar. Detta har visat sig fungera speciellt bra på sång, just för att det helt enkelt ofta låter lite bättre. CMX lockar med nyutvecklade och avancerade algoritmer medan ADT blickar bakåt till 60-talet och Abbey Road studios med rullbandspelare och John Lennon som inspiration. Båda pluggarna fungerar utmärkt men skiljer sig en del soundmässigt: Enkelt uttryck skulle man kunna säga att CMX låter modernt och ADT mer vintage, utan att lägga för stor viktigt vid begreppen.

CMX kostar 50 dollar och erbjuder ett ”evighetsdemo” medan ADT är gratis. Det bör även understrykas att pluggarna också fungerar fint till andra instrument såsom synthar och gitarr eller varför inte virveltrumma?

Lycka till!

Annonser
Published in: on maj 26, 2011 at 9:44 f m  Kommentera  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://pluggar.wordpress.com/2011/05/26/tva-tagningar-det-finns-genvagar-till-den-perfekta-dubben/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: